Week van Gebed

Van 21 t/m 28 januari 2024 wordt wereldwijd de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid gehouden. Ook in Bodegraven doen de christelijke kerken weer mee.

Het thema voor de Week van Gebed voor eenheid 2024 is "Heb God lief en je naaste als jezelf". Het moedigt iedereen aan om te zoeken naar verbondenheid, vrede en eenheid. Tijdens de Week van Gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor elkaar door de problemen van de samenleving in ons samenzijn, ons denken en in de voorbeden een plek te geven.

Het materiaal voor de Week van Gebed voor eenheid 2024 werd voorbereid door christenen uit Burkina Fasso. Een land waar door sterke religieuze verdeeldheid de samenwerking aan dit project zeker niet voor de hand liggend was.

De jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid wordt georganiseerd door Missie Nederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN).

Op maandag tot en met zaterdag worden dagelijks gebedsbijeenkomsten gehouden. Daarvoor zijn we steeds in een andere kerk te gast, bij een andere kerkelijke gemeente of geloofsgemeenschap. De bijeenkomsten zullen de sfeer hebben van de betreffende kerk of geloofsgemeenschap.

De gebedsbijeenkomsten in Bodegraven zijn van 19.15 uur tot 19.50 uur. In de Brugkerk te Nieuwerbrug is deze woensdag van 20.30 uur tot 21.00 uur.

We zijn te gast op:

Ma 22 jan. Protestantse Gemeente Emmaüs, Lutherkerk, Noordstraat 2

Livestream: www.pge.nu

Di 23 jan. RK Geloofsgemeenschap St. Willibrordus, St. Willibrorduskerk aan de Overtocht 18

Livestream: www.kerkdienstgemist.nl, zoek op "Bodegraven" en vervolgens "St. Willibrordus, naar kerk", kies dan de liveviering.

Wo 24 jan. Christengemeente Bodegraven De Bron, Oranjelaan 2

en Protestantse Gemeente Brugkerk in de Brugkerk te Nieuwerbrug

Livestream: www.brugkerk.nl of https://www.youtube.com/@BrugkerkNieuwerbrug

Do 25 jan. Hervormde Gemeente Bodegraven, Dorpskerk aan de Oude Markt

Livestream: www.hervormdbodegraven.nl onder "Luister live", Dorpskerk

Vr 26 jan. NGK Ichtuskerk Bodegraven, Ichthuskerk aan de Stationsweg

Livestream: www.kerkdienstgemist.nl, zoek op "Bodegraven" en vervolgens "Ichtuskerk Bodegraven".

Za 27 jan. Gereformeerde Gemeente, Bethelkerk aan de Dronensingel

Livestream: www.ggbodegraven.nl

Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.weekvangebed.nl of www.raadvankerken.nl.